Επιστροφές – Ακυρώσεις

Αντικατάσταση Προϊόντων (Αλλαγή):

Σε περίπτωση που θελήσετε να αλλάξετε το προϊόν που παραλάβατε, η αλλαγή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 10 ημερών συνοδευόμενο από την απόδειξη λιανικής πώλησης και κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με την εταιρεία στο τηλ. 2310411999. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε αντικείμενο ίσης ή μεγαλύτερης αξίας καλύπτοντας την οικονομική διαφορά που προκύπτει. Σχετικά με τα έξοδα αποστολής ο καταναλωτής αναλαμβάνει τη κάλυψη του συνόλου των εξόδων και της αποστολής του παλαιού προϊόντος και της παραλαβής του καινούργιου.

• Στέλνετε τα προϊόντα που θέλετε να αντικαταστήσετε με ένα σημείωμα όπου θα αναγράφετε τον αριθμό παραγγελίας
ή το όνομα στο οποίο έγινε η παραγγελία και την διευκρίνιση ότι πρόκειται για αλλαγή. H αποστολή του δέματος θα πρέπει να γίνει με την ίδια εταιρεία ταχυμεταφοράς που παραλάβατε και με χρέωση παραλήπτη. (δική μας χρέωση χωρίς να είναι) για να παραμείνει το κόστος ίδιο με το αρχικό χωρίς να επιβαρυνθείτε με κάποιο μεγαλύτερο ποσό από την courier.
• Μόλις παραλάβουμε το δέμα σας, επικοινωνούμε μαζί σας τηλεφωνικά για να μας υποδείξετε τα είδη που θέλετε να σας στείλουμε.

Αναμενόμενος Χρόνος Αλλαγής 3-4 εργάσιμες ημέρες.
H επιστροφή οποιουδήποτε προϊόντος πρέπει να γίνεται εντός 8 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία
παραλαβής του. Παρακαλώ να εσωκλείσετε σημείωμα με τα επιθυμητά είδη που θέλετε να σας αποσταλούν και το όνομα στο οποίο έγινε ή τον αριθμό της παραγγελίας.

Το προϊόντα θα πρέπει να επιστρέφονται στην αρχική τους κατάσταση χωρίς φθορές ώστε να μπορούν να πουληθούν ξανά.
Ο πελάτης υποχρεούται να ελέγξει άμεσα το προϊόν που παρέλαβε και να ενημερώσει για οποιοδήποτε ελάττωμα ή χτύπημα κατά την μεταφορά την ημέρα που το παρέλαβε ή το αργότερο την επόμενη μέρα.
Στην περίπτωση που παραλάβει σπασμένο προϊόν, μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία τηλεφωνικά στο 2310411999 ή με email στο info@orilaque.com επισυνάπτοντας αποδεικτική φωτογραφία με το σπασμένο προϊόν, ώστε να μπορέσει να γίνει αντικατάσταση του χωρίς καμία χρέωση. Μετά το πέρασμα των 2 ημερών από τη στιγμή της παραλαβής, ο πελάτης αποδέχεται το προϊόν και οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί μεταγενέστερα είναι ευθύνη δική του.
Σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι παραπάνω όροι η επιστροφή δεν γίνεται δεκτή, τα έξοδα επιστροφής βαρύνουν τον πελάτη, για την εκ νέου αποστολή των προϊόντων στον χώρο του, ο
οποίος και θα φέρει την ευθύνη για την απώλεια, την καταστροφή ή χειροτέρευση των επιστρεφόμενων προϊόντων μέχρι την παραλαβή τους.
Για οποιαδήποτε επιστροφή προϊόντος αρχικά μας ειδοποιείτε τηλεφωνικά στο 2310411999 ή μέσω e-mail στο info@orilaque.com.

Λυπούμαστε αλλά το www.orilaque.com δεν μπορεί να δεχθεί αλλαγή εάν έχει αλλοιωθεί το προϊόν.

Δυστυχώς στην περίπτωση που δεν τηρηθούν οι παραπάνω όροι το orilaque.com δεν δέχεται να προχωρήσει σε αλλαγή και ο πελάτης παραλαμβάνει εκ νέου την αρχική παραγγελία του και επιβαρύνεται με όλα τα έξοδα αποστολής.

Πρέπει να επιλέξετε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν. Τα νέα προϊόντα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσης αξίας με αυτά των επιστρεφόμενων.

Εγγύηση Αντικατάστασης

Όλα τα προϊόντα του www.orilaque.com πληρούν αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και παρουσιάζονται με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό
τρόπο. Αν κάποιο από τα προϊόντα που επιλέξετε έχει ελάττωμα, μπορείτε να ζητήσετε άμεσα αντικατάσταση με άλλο ίδιου τύπου!

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το www.orilaque.com για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή αίτημα με:
1) email στο info@orilaque.com
2) ή καλέστε μας στο 2310411999